Yoga Nu

Yoga wordt de laatste jaren steeds populairder en wint terrein op allerlei vlakken.
Zo zijn er diverse soorten yoga stromingen en diverse soorten lessen te volgen.
Door links en rechts een beetje te proeven kom je er al gauw achter welke stroming of les het beste bij je aansluit en bij welke docent je het prettigst voelt.
Yoga hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft er niet perse je levenswerk van te  maken, om je in allerlei bochten te wringen, mantra's of heilige teksten uit je hoofd te leren.
Begin met een lesje hier en daar en ga voelen wat voor jou werkt. Heb je niet de tijd om elke dag op je mat te verschijnen, dan is dat helemaal oké. Vaak merk je vanzelf wel dat ook met een lesje in de Yogaschool er in iedere geval al lichamelijk van alles gebeurt.
Misschien als je daar interesse in hebt kan je eens wat over de filosofie lezen en kijken of je dat kan toepassen in je dagelijks leven.
Een ander wilt er misschien vol tegen aan, alle voordelen opmerkend.  Alles is goed, het belangrijkste is dat je tijd in jezelf steekt en dit met alle liefde naar jezelf doet.
De meeste lessen zijn tegenwoordig heel toegankelijk, omdat er veel aandacht aan de asana's en de ademhaling wordt gegeven en minder aan de andere stappen zoals de pranayama, bhanda's, meditatie of de theorie achter de yoga.
Al doende kan je dan ervaren dat alleen al het beoefenen van de asana's heel veel kan brengen. De rest komt dan misschien later.
Yoga is een persoonlijk pad, voor iedereen anders.....maar éénmaal een voet gezet op dit pad merk je al gauw waarom yoga nog steeds van alle tijden is.